Over de viool
De viool is waarschijnlijk het meest bekende van alle Westerse orkestinstrumenten. Het is het kleinste lid van de familie van gestreken snaarinstrumenten waartoe de altviool, de cello en de contrabas behoren.
De vier snaren (G-D-A-E) worden aangestreken met een strijkstok, dit noemt men arco.
Rechts en links van de kam zijn f-gaten uitgesneden. Het instrument wordt tegen de hals geplaatst en met behulp van de kinsteun vastgehouden. Door de viool op verschillende manieren te bespelen krijg je telkens andere klankmogelijkheden waar de componist natuurlijk dankbaar gebruik van maakt.
De viool speelt een hoofdrol in het symfonieorkest. In een groot symfonieorkest spelen zo’n dertig violen mee, te verdelen in eerste en tweede violen.
Over mijzelf
Sinds 1999, een jaar voor het afronden van mijn studie in Italië, ben ik werkzaam als viooldocent. In 2000 ben ik afgestudeerd met een 10 en heb ik lessen gevolgd bij Sergei Galaktionov.
Daarna heb ik vier jaar in het orkest van Lecco “Nova et vetera” en La Scala strijkensemble gespeeld. Met deze orkesten ben ik in Iran en veel landen in Europa geweest.
Als solist heb ik vioolconcerten van Vivaldi, Bach en Mozart gespeeld.
In 2004 ben ik naar Utrecht verhuisd om mijn studie voort te zetten waar ik een bachelordiploma (bij Chris Duindam) en masterdiploma in vioolmethodiek (bij Joyce Stan) behaalde. Momenteel geef ik veel vioolles en naast mijn werkzaamheden als viooldocent, zit ik op vioolles bij Suzukimeester Johannes Lievaart. Dit geeft nog steeds nieuwe inzichten voor mijn lesmethode.
Ook heb ik klavecimbel gestudeerd en daar begeleid ik mijn leerlingen op piano.
Lesdagen en locatie
Ik geef les boven Theater Aan de Slinger op dinsdag en vanaf september 2023 ook op woensdag.